RFU potvrdila, že Capello bude novým trénerom ruskej reprezentácie

16.07.2012 Celý región

Moskva 16. júla (TASR) - Novým trénerom ruskej futbalovej reprezentácie bude definitívne Talian Fabio Capello. Ten podľa informácie denníka La Gazzetta dello Sport na poste šéfa "zbornej" nahradí Holanďana Dicka Advocaata, ktorý s Ruskom nepostúpil na EURO 2012 v Poľsku a na Ukrajine zo základnej A-skupiny.

Príchod bývalého kouča futbalovej reprezentácie Anglicka Fabio pre zdroj potvrdil viceprezident Ruskej futbalovej únie (RFU) Nikita Simonjan. "Rozhodli sme sa menovať Fabia Capella za nového trénera nášho národného mužstva. Očakávame, že Capello príde v priebehu niekoľkých dní do Moskvy, dotiahneme posledné detaily a podpíšeme zmluvu," povedal Rus.

Už minulý týždeň ruské médiá informovali o rokovaniach Capella s RFU, kde sa predbežne dohodlo sa na podpise dvojročnej zmluvy. Tá bude 66-ročnému odborníkovi platiť až do MS 2014 v Brazílii. Ročne by mal zarobiť 6 miliónov amerických dolárov, uviedol Sport-Express. Ruská futbalová únia (RFU) mala údajne "na lane" až 13 kandidátov na post reprezentačného trénera. Advocaat po ME odišiel trénovať holandský veľkoklub PSV Eindhoven.

Informovala agentúra Reuters.
 

Vyberte región